Любов Ярош, 1920 року народження, пережила знаменні історичні події, зокрема Голодомор та Другу світову війну. У віці 103 років вона продовжує активно робити свій внесок у свою спільноту, створюючи камуфляжні костюми «кікімора» для передової в Україні. Незважаючи на свій вік, нею рухає сильне почуття обов'язку та бажання підтримати свою країну та її солдатів.

Про це пише «ТСН»

У Любові, мешканки селища Ходорків Житомирської області, троє дітей, кілька правнуків та четверо онуків, які добровільно пішли до армії. Разом із дочками вона плете по два костюми кікімори на тиждень, відправляючи їх до Києва через знайомого-волонтера. Ці камуфляжні костюми потім лунають солдатам там, де вони найбільше потрібні.

Її участь у цій волонтерській роботі розпочалася рік тому, коли вона побачила оголошення на Facebook із закликом про допомогу. Незважаючи на вік, Любов знайома із сучасними технологіями та комунікаційними платформами завдяки настановам своїх дітей та онуків. Хоча вона сама не користується інтернетом, але знає мобільні номери всіх своїх дітей.

Життя Любові було відзначено серйозними випробуваннями, у тому числі пережило Голодомор та Другу світову війну. Вона народилася у сусідньому селі у 1920 році та 50 років пропрацювала у колгоспі. Вона дуже цікавиться військовою статистикою та стежить за новинами про успіхи українських військ. Вона передала цю інформацію своїм дочкам, які ведуть домашнє господарство.

Любов Ярош
Любов Ярош

Має яскраві спогади про те, що вона пережила під час війни, у тому числі про життя в гуртожитку в Донецьку 1945 року. Незважаючи на свій вік, Любов виявляє рішучість і самовідданість у своїх зусиллях щодо підтримки солдатів, ткаючи костюми кікімори. Її дочки та сусіди також роблять свій внесок у справу, а її дочка Валентина пояснює процес і поділяє їхню прихильність до цього важливого завдання.

Історія Любові — це історія стійкості, участі у суспільному житті та глибокого почуття відповідальності перед своєю країною та тими, хто її захищає. Її відданість справі допомоги військовим шляхом плетіння костюмів кікімори є прикладом духу солідарності та підтримки, який багато українців продемонстрували у скрутні часи.

Читайте також:

Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню

"Осіння принцеса": рецепт домашніх цукатів із гарбуза. Ласуни будуть у захваті

Морквина буде солоденькою та соковитою: чим її треба підгодувати у серпні. Секрет дачника