Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) розробило план заходів щодо усунення корупційних ризиків у територіальних центрах працевлаштування та соціальної підтримки, зокрема, при перетині кордону. Цей план є відповіддю на рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) та спрямований на усунення причин корупції у цих центрах.

Про це пише «finance»

План, поданий головою НАЗК Олександром Новіковим, покликаний усунути корупційні ризики, пов'язані з перетином кордону та іншими супутніми процесами. План пропонує внести зміни до правил та норм перетину кордону та видачі необхідних документів. Ці зміни покликані підвищити прозорість та підзвітність як у військкоматах, так і у пунктах перетину кордону.

Одним із ключових аспектів плану є ув'язування баз даних прикордонної служби та кадрових центрів. Цей зв'язок допоможе забезпечити прозорість та запобігти корупції за рахунок оптимізації процесів та забезпечення точного відстеження інформації та переміщень окремих осіб.

Очікується, що реалізація плану підвищить сумлінність процедур найму та перетину кордонів, запобігатиме корупції та забезпечить більш етичну та прозору роботу центрів за наймом.

Крім того, план включає положення про полегшення перетину кордону членами сімей загиблих або зниклих безвісти під час Антитерористичної операції (АТО), особливо у воєнний час. Це спрямоване на надання підтримки та полегшення процесу для осіб, які постраждали від війни.

Очікується, що план буде подано на затвердження Кабінету Міністрів та у разі його затвердження сприятиме більш ефективній та надійній роботі центрів працевлаштування та соціальної підтримки в Україні.

Читайте також:

Помідорів у серпні стане вдвічі більше: потрібно лише розсипати по грядках цю крупу

Весь у тата: Тіна Кароль показала фото сина, що подорослішав. Порівняйте фото

"Осіння принцеса": рецепт домашніх цукатів із гарбуза. Ласуни будуть у захваті