Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 754 від 21 липня 2023р. "Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань", Пенсійний фонд України проводить фінансування одноразової грошової виплати на честь Дня Незалежності України ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань та громадянам, які мають особливі заслуги перед Україною.

Це важливий захід соціальної підтримки та визнання вкладу цих людей в історію та захист України. Докладніше про це інформує Пенсійний фонд України.

Пенсіонери, які мають право на цю виплату, отримають її разом із пенсією. А для військовослужбовців та інших осіб, які не є пенсіонерами, гроші перераховуються на рахунки військових частин, установ та організацій, де вони проходять службу. Для тих, хто не перебуває на службі, допомога виплачується після звернення до органів Пенсійного фонду України з необхідними документами.

Розміри одноразової грошової виплати у різні категорії одержувачів такі:

- особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім ув'язненим, визнаним інвалідами внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, статусним особам І групи інвалідності буде виплачено 3 100 грн, ІІ групи – 2 900 грн, та ІІІ групи – 2 700 грн.

- учасникам бойових дій, які постраждали учасникам Революції Гідності, колишнім неповнолітнім ув'язненим, а також дітям, які народилися у місцях примусового тримання їхніх батьків, буде виплачено 1 000 грн.

- особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, буде виплачено 3100 грн.

- членам сімей померлих ветеранів війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, а також членам сімей померлих захисників та захисниць України буде виплачено 650 грн.

- учасникам війни, колишнім в'язням концтаборів та гетто, учасникам боротьби з націонал-соціалістичним режимом, буде виплачено 450 грн.

Ці виплати є виявом підтримки та подяки до тих, хто відстояв та прославив нашу Батьківщину. Пенсійний фонд України працює на забезпечення гідного життя для наших героїв та ветеранів, і ці разові грошові виплати – це один із способів визнання та пошани їхнього подвигу та служіння Україні.

Читайте також:

У серпні виплатять надбавки до пенсій: хто з українців отримає гроші

Не пропустіть виплати: українським пенсіонерам почали видавати доплати. Кого торкнеться

Цього багато хто не очікував: хто не зможе вчасно вийти на пенсію і як це перевірити