Надбавка до пенсії є важливою підтримкою для людей, які часто ретельно розпоряджаються своїми фінансами. Пенсійний фонд України (ПФУ) наголосив на значущості цієї надбавки.

Про це пише «Факти»

Найближчим часом кількість пенсіонерів, які отримують цю надбавку, збільшиться через розширення критеріїв правомочності. З 1 жовтня збільшиться група пенсіонерів віком від 70 до 75 років, що дозволить їм отримувати щомісячну компенсаційну доплату до 300 гривень. Ці люди вважатимуться «щасливими» одержувачами у жовтні.

Крім того, пенсіонери, які досягли 70-річного віку після 1 жовтня, матимуть право на щомісячну компенсаційну виплату після досягнення цього віку. На доплату мають право ті, чий загальний розмір пенсії не перевищує 10 340,35 грн. (середня заробітна плата в Україні, яка використовується для розрахунку пенсії у 2020 році).

Зокрема, з 1 квітня 2020 року встановлено надбавку до пенсії у розмірі до 500 гривень для осіб віком 80 років та старших. Після весняної індексації 2022 року цю суму було збільшено до 570 гривень.

Також при індексації у березні 2023 року надбавка до пенсії не змінилася та залишилася на колишньому рівні. Отже, пенсіонери віком 80 років і старші, які мають пенсії нижче 10 340,35 грн, можуть отримати додаткову суму у розмірі 570 грн.

З жовтня 2021 року пенсіонери віком 75 років та старші також мають право на компенсаційну надбавку, яка після індексації 2022 року збільшена до 456 гривень.

У ранніх повідомленнях наголошувалося, що деякі українці також можуть претендувати на додаткові 209 гривень разом зі своєю пенсією.

Читайте також:

ПриватБанк порадував значною грошовою допомогою: хто отримає гроші

Нарешті дочекалися: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти.

Москва під потужним ударом: пожежа в центральному аеропорту Домодєдова, масові затримки рейсів та паніка