У серпні садівники завжди стикаються з деякими труднощами, одна з яких – жовтіння листя огірків. Але не впадайте у відчай, таку проблему можна легко вирішити й навіть продовжити врожай до вересня.

Докладніше про те, що потрібно зробити, якщо листя огірків почало жовтіти читайте в нашому матеріалі.

Для цього вам буде потрібно лише один продукт з холодильника й один засіб з аптечки.

Багато причин, через які листя огірків жовтіють, зазвичай пов'язані зі спекотною погодою. Тому важливо пам'ятати про захист рослин у спекотні періоди.

Нестача мінералів також може бути причиною жовтіння листя. Жовте листя говорить про те, що рослина потребує зміцнення. Але це і хороша новина, тому що проблему можна легко вирішити за допомогою добрива.

Давайте зробимо мінеральну "бомбу". Весь процес простий і ефект буде помітний вже через кілька днів. Візьміть щіпку марганцівки та розчиніть її у 3 літрах води. Потім додайте склянку молока і добре перемішайте. Можна також додати п'ять крапель йоду.

Розчин, що вийшов, розділіть на дві ємності. В одну з них додайте ложку соди й добре перемішайте. Після цього об'єднайте обидва розчини й перемішайте. Вийде концентрат.

Використовуйте пульверизатор для обробки огірків. Важливо заздалегідь розбавити склянку отриманого добрива у п'яти літрах води.

Наступна обробка грядки може бути проведена через 20 днів.

Таким чином, за допомогою цієї простої та ефективної "мінеральної бомби" ви зможете зберегти здоров'я огірків та продовжити врожай до вересня.

Читайте також:

Метод "трьох листків": що потрібно зробити з помідорами, щоб збирати врожай відрами

Спробуйте цей перевірений спосіб: як зберігати огірки, щоб вони були свіжими кілька тижнів.

Спробуйте полити помідори за такою схемою: ви будете здивовані розмірами та солодким смаком