Напередодні Дня Незалежності 23 серпня має відбутися знаменна небесна подія – до Землі наблизиться потенційно небезпечний астероїд діаметром майже 1 кілометр, що еквівалентно довжині дев'яти футбольних полів. Цю інформацію надав Центр НАСА з вивчення навколоземних об'єктів.

Про це пише новинний сайт «apostrophe»

За прогнозами, астероїд пролетить на відстані близько 6 мільйонів кілометрів від Землі і досягне найближчої до нашої планети точки 23 серпня об 11:18 за київським часом. Швидкість астероїда за такого зближення становитиме приблизно 14,25 км/с.

НАСА, Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору, класифікує «навколоземні об'єкти» як небесні тіла, розташовані в межах 193 мільйонів кілометрів від Землі. Об'єкти, що переміщуються в межах 7,5 млн. кілометрів, вважаються потенційно небезпечними.

Вчені активно займаються відстеженням таких космічних об'єктів, постійно спостерігаючи за потенційними відхиленнями їх траєкторій, щоб передбачити будь-які непередбачені зіткнення з іншими астероїдами чи навіть із Землею.

Читайте також:

День пам'яті великомученика Пантелеймона: що сьогодні заборонено робити і про що говорять прикмети

Огірки не жовтітимуть і горітимуть: 3 прості хитрощі, які перевірені часом

Усього півгодини, а чоловік буде у захваті весь день: рецепт м'ясної "Єгерської закуски"