Мухи, окрім настирливості, також є невтомними переносниками різних інфекцій, що робить їх небажаними гостями на дачних ділянках. І хоча повністю позбутися їх практично неможливо, можна значно скоротити їх чисельність та скоригувати присутність на ділянці.

Докладніше про те, як позбутися мух на дачі та в селі читайте у нашому матеріалі.

Виявляється, існує низка рослин, які дієво відлякують мух. Серед таких рослин: чорнобривці, базилік, лаванда, перцева м'ята, розмарин, чебрець, шавлія, пижма, герань, любисток, чистотіл, череда, ялівець і кінський каштан. Для тих, хто займається городництвом, може бути корисним знати, що деякі з цих рослин також можуть використовуватися для кулінарних потреб, що робить їх привабливішими для посадки на ділянці. Таким чином, можна внести їх у композиції квітників або використовувати для змішаних посадок. При особливо відкритій веранді будинку, доцільно оточити її кількома з перерахованих рослин, це буде ефективним засобом у відлякуванні мух.

Ще один спосіб боротьби з мухами – використання сушених рослин. Красиво оформлені пучки цих рослин можна розвісити на веранді або всередині будинку, що допоможе більш ефективно та естетично, ніж липкі стрічки.

Для посилення ефекту, можна використовувати ефірні олії. На ділянці розмістіть кілька ємностей, наприклад вазони або горщики для квітів, і наповніть їх водою. Потім додайте в кожну ємність (на 1 літр води) близько 100 крапель лавандової або евкаліптової олії, 60 мл олії та 120 мл горілки. Ефект буде чудовим. Однак ефірні олії втрачають свою силу через 7-10 днів, тому рекомендується оновлювати суміш після цього періоду.

Таким чином, хоча повне вигнання мух із дачної ділянки може бути непрактичним, за допомогою зазначених методів можна значно зменшити їхню присутність та забезпечити комфортне перебування на ділянці.

Читайте також:

Обов'язково позбавтеся їх: ось які рослини притягують шкідників у сад і город

Озброїться звичайним кефіром: ось як можна позбутися слимаків на грядках

Допоможе звичайна плівка: як позбутися пнів на дачі чи селі, не викопуючи їх. Спробуйте цю хитрість