Після того, як білоруські бойові вертольоти нібито випадково вторглися в повітряний простір Польщі, офіційна Варшава, мабуть, вирішила вжити превентивних заходів. Причому, дуже серйозних.

З сьогоднішнього дня польські ударні вертольоти будуть поблизу білоруських кордонів, а військові льотчики Повітряних сил Польщі приступають до несення служби в режимі повної бойової готовності у вказаному регіоні.

Як повідомляє УП, на нещодавньому брифінгу міністр оборони Маріуш Блащак та генерал Марек Соколовський оголосили, що Польща перемістила до Підляського воєводства до кордону з Білоруссю бойові вертольоти з 1-ї авіаційної бригади сухопутних сил та 25-ї бригади повітряної кавалерії.

Саме на них покладено завдання швидкого реагування на будь-які надзвичайні ситуації та можливі повтори провокацій з боку Білорусі.

Зазначається, що ударні гелікоптери польських ВПС будуть розміщені одразу у двох точках. Зі зрозумілих причин ці точки не вказуються.

Окремо варто згадати і заяви генерала польської армії Марека Соколовського в ефірі телеканалу TVP Info. Зокрема, він прямо вказав, що польські вертолітники, відправлені до кордонів з Білоруссю, мають колосальний досвід, набутий у бойових діях.

"Вертольоти озброєні та готові до бою. Тут є дуже досвідчені пілоти з повним допуском до польотів, тут є пілоти, які ще зі мною в Афганістані та в Іраку застосовували авіаційне озброєння та ракети. Вони досвідчені. Якщо щось викликатиме побоювання, вони без вагань застосують озброєння", - заявив Соколовський, якого цитує "Фокус".

За його словами, армія виконує поставлені завдання відповідно до наказу міністра оборони країни Маріуша Блащака про негайне посилення білоруського спрямування.

"Вже сьогодні було проведено попередню розвідку місць їх базування. Проведено технічні інструктажі в галузі авіації", - зазначив генерал.

Нагадаємо, 1 серпня два бойові білоруські вертольоти без жодних попереджень перетнули повітряний простір Польщі.

За інформацією моніторингової групи "Білоруський гаюн", саме ці два вертольоти охороняли Олександра Лукашенка, який перебував у резиденції "Віскулі", що за 7,5 км від кордону з Польщею.

Польське Міністерство оборони заявило, що знає про цей інцидент і вже повідомило про це НАТО.

Читайте також:

На дітей видадуть по 3 тисячі гривень: хто зможе отримати допомогу від держави

Ось чому досвідчені дачники підгодовують огірки солодким: розкрито секрет

Поки що хлопці на фронті: кабінетні чиновники виписували собі по 100 тисяч гривень "бойових" щомісяця