Важко навіть повірити, що деякі українські чиновники та посадові особи наживаються на вторгненні Росії в Україну. І це при тому, що багато хто з нас намагається хоч якоюсь сумою допомогти нашим захисникам. А в цей час кабінетні діячі розпихають по кишенях сотні тисяч гривень.

Черговий такий випадок набув розголосу завдяки діям СБУ.

Як повідомляє прес-служба СБУ, було ліквідовано гучну корупційну схему в одному з навчальних центрів підготовки підрозділів Національної гвардії.

"Чиновники цього закладу безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн., передбачену за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів.

При цьому учасники угоди не перебували в районах зіткнень і не виконували жодних завдань на передовій", - йдеться у повідомленні СБУ.

Таким чином, з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно "премували" себе на загальну суму майже 1 млн. бюджетних гривень.

У СБУ також зазначають, що за даними слідства, до організації цієї корупційної схеми причетний керівник навчального центру Нацгвардії.

"Саме він безпідставно підписував рапорти про нарахування "бойових" премій своїм підлеглим. Серед них – троє старших офіцерів. Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти заподіяння посадовими особами збитків державному бюджету.

Нині вирішується питання обрання ним заходів. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Комплексні заходи проводилися спільно з ДБР за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону", - додали в СБУ.

Читайте також:

У США зробили важливу заяву щодо мирного процесу в Україні. Що відомо

Не надумайте їх відкривати: скільки можна зберігати домашню консервацію минулих сезонів

Залужний показав "машину-звір", з якою працюють ЗСУ. Відео