Починаючи з серпня цього року, українські переселенці отримуватимуть виплати вже двічі на місяць.

Як повідомляє Міністерство реінтеграції, про це йдеться в урядовій ухвалі від 11 липня 2023 року № 709. Саме цим документом і встановлено нові терміни державних виплат для переселенців.

Згідно з документом, у серпні і надалі буде два виплатні періоди допомоги ВПО – до 15 та 28 числа.

Зазначається, що йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень особам з інвалідністю та дітям та 2 тисячах гривень для всіх інших внутрішніх переселенців.

Якщо у вас є питання щодо таких виплат, звертайтесь до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 вересня 2023 року виплати припиняться для переселенців, чиє майнове становище дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави. Роз'яснення постанови, яку напередодні ухвалив Кабмін, опублікувало Мінсоцполітики.

"Якщо за результатами перевірки одержувачів через державні реєстри буде ухвалено рішення про припинення допомоги, громадянина буде про це повідомлено", - зазначили у міністерстві та додали, що у разі незгоди він зможе подати скаргу або надати документи, які підтвердять необхідність подальших виплат.

Читайте також:

У Криму спекотно: знову дикий удар, знову Кримський міст перекрито. Деталі

Істерика у Лаврова і переляканий Пєсков: як новий удар по Москві змусив тремтіти зірки Кремля

Ви робили це неправильно: як компактно зберігати пакети із магазинів. Лайфхак