Сезон гладіолусів у розпалі. Ці розкішні квіти вже продають на ринках, біля підземних переходів.

Але, як це не важко помітити, квіти у всіх різні: в одних вони виростають високими та пишними, а в інших менш привабливими та ошатними.

А річ у тому, що гладіолуси потрібно не лише правильно підгодовувати, а й правильно їх поливати. Саме на поливі гладіолусів ми зупинимося.

Відразу звернемо увагу, що гладіолуси слід поливати помірно. Вони не люблять перезволоження, але й не повинні зазнавати тривалих періодів посухи.

Частота поливу залежатиме від кліматичних умов та вологості ґрунту. У період активного росту та цвітіння (весна та літо) може знадобитися частіше поливати, особливо під час сухих періодів.

Намагайтеся поливати гладіолуси біля основи рослин, уникаючи попадання води на листя та квіти, що може сприяти розвитку грибкових захворювань.

Оптимальний час для поливу гладіолусів – ранок. Це дозволить волозі вбратися в ґрунт і підготувати рослини до гарячих денних годин.

Переконайтеся, що гладіолуси мають хороший дренаж, щоб уникнути застою вологи в корінні.

Після того, як гладіолуси зав'януть і листяні частини жовтітимуть, почнеться період спокою. У цей час зменшіть полив до мінімуму.

Читайте також:

Очі від цінників будуть квадратними: експерт розповів, на скільки подорожчає бензин

Такого ще не було: глава російської Ради безпеки Патрушев публічно "наїхав" на Путіна

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт швидкої та ситної яєчні у лаваші