Літо 2023 року в Україні — справжня лотерея, адже ніколи не знаєш, яка погода чекає на тебе завтра.

Якщо вірити синоптикам, то в останні дні липня, а також на початку наступного місяця на українців очікує переважно дощова та нестійка погода.

Так, на тлі низького тиску та малорухливих атмосферних фронтів виникнуть сприятливі умови для випадання опадів різної інтенсивності. У деяких областях очікуються дощі з грозами, подекуди сильні зливи.

Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру. Температурні показники по областях останніми днями липня продовжать вагатися.

У п'ятницю, 28 липня, дощі, а іноді й зливи очікуються по всьому Лівобережжю. У західних областях погода буде переважно сухою, але похмурою. Що ж до температури повітря, то в середньому по Україні вдень очікується 22-24 градуси тепла.

У суботу, 29 липня , в Україні очікується переважно суха погода. Дощі очікуються лише у деяких східних областях, зокрема, у Харківській, Сумській, Луганській та Донецькій. Температура повітря в середньому становитиме +22…+25 градусів. А ось у Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Миколаївській областях та в Криму очікується близько 29 градусів вище за нуль.

У неділю, 30 липня , локальні дощі пройдуть у західних областях, зокрема у Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях. Також в Україні очікується незначне підвищення температури – у середньому +26…29 градусів. На півдні України стовпчики термометрів подекуди перейдуть за позначку +30 градусів.

У понеділок, 31 липня , дощі охоплять усі західні та деякі центральні області. На Лівобережжі та півдні очікується суха та спекотна погода – в середньому +27…+30 градусів. На заході України буде трохи прохолодніше – +23…+25 градусів.
Що ж до перших днів серпня, то, за словами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, прогноз погоди на серпень 2023 року ще не складений, але, судячи з сьогоднішніх розрахунків, саме в перші дні серпня (1-2 числа) переважатиме поле високого тиску.

"Тобто це переважно без опадів. І, відповідно, температурні показники вже будуть дещо вищими: +30 і вищими буде не лише півднем, а й рештою областей", - розповіла експерт.

Читайте також: