Стало відомо, що Україна отримала посилення протиповітряної оборони. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram за підсумками селекторної наради у середу, 26 липня.

"Щоденний селектор. Заслухав поточні звіти про постачання зброї та боєприпасів. Є посилення для нашої системи ППО. Його надішлють туди, де зараз найбільше потрібно", - заявив Президент.

Зазначимо, що завдяки успішній роботі ППО 26 липня вдень сили протиповітряної оборони знищили в небі над Україною 36 крилатих ракет, випущених із території РФ із 39.

"Непростий видався день, але завдяки злагодженим діям усіх захисників неба ми відбили цю атаку!" - заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram.

За його словами, увечері 26 липня було збито 3 крилаті ракети "Калібр" і 33 крилаті ракети Х-101/Х-555. Відомо, що ракети заходили у повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на захід, постійно змінюючи напрямок польоту.

По маршруту руху ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація Повітряних сил та ППО інших складових Сил оборони України.

До речі, у своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський висловив особливу подяку українським воїнам протиповітряної оборони за кожну збиту ракету під час масованої атаки держави-агресори у середу, 26 липня.

"Є кілька попадань, є і падіння уламків ракет. Але дуже важливо, що зухвалість цієї атаки вдалося знищити. ППО – молодці!" – висловив своє замилування українськими воїнами президент.

Зеленський подякував стражам українського неба та запевнив, що влада щодня працює для того, щоб у наших воїнів було все більше можливостей для захисту України, наших міст та людей. Зокрема сьогодні для цього відбулося перше екстрене засідання Ради Україна – НАТО.

“На рівні Альянсу чітко засуджено російські атаки проти нашої держави, проти наших портів. Обговорили, які дії можуть повернути спокій та передбачуваність Чорноморському регіону”, - повідомив президент.

Також Зеленський наголосив, що Росія програє цю війну, і жодні ракети її не врятують, а Крим, як і вся Україна, буде вільний від усього російського зла, починаючи від російських ракет і закінчуючи кожним російським окупантом.

Читайте також:

Путін уже не знає, куди ховатися, заарештовано його колишнього спільника, у Москві люди виходять проти влади

Росіяни вже зриваються: у Москві чоловік кинув "коктейль Молотова" до мавзолею Леніна

Вже дійшло до Москви: сім'ям російських військових почали розсилати листи із попередженнями. Фото