В Україні очікується масове скасування виплат переселенцям з 1 серпня 2023 року.

Якщо вірити статистиці, то кількість біженців, які прибули до країн Європи з України з початку повномасштабного російського вторгнення, сягнула майже 8 млн осіб. При цьому зафіксовано масові випадки, коли ці громадяни продовжують отримувати допомогу як внутрішньо переміщені особи.

Дар'я Марчак, перший заступник міністра соціальної політики, під час ефіру загальнонаціонального марафону "Єдині новини" повідомила, що з 1 серпня 2023 року, українці, які проживають за кордоном та отримують виплати як внутрішньо переміщені особи (ВПО), більше не зможуть претендувати на ці кошти, адже ця допомога є виключно для тих, хто знаходиться на території України.

Марчак зазначила, що скасування виплат стало результатом виявлення інформації про значну кількість громадян, які залишили Україну та оселилися в інших країнах, але продовжували отримувати допомогу як внутрішньо переміщені особи.

Постановою від 11 липня 2023 року №709 "Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб" було уточнено цей параметр, зазначивши, що громадяни, які перебувають за кордоном протягом тривалого періоду та обрали інше місце для постійного проживання, не мають права на отримання державної допомоги.

Читайте також:

Видадуть соціальну допомогу від держави: які 5 категорій українців отримають виплати

Україна точно переможе: маленький музикант зі Львівщини зібрав понад 2,5 мільйони для допомоги ЗСУ

Цього довго чекали: ЗСУ потужно просуваються вперед, російські війська опиняються у пастках. Що відомо

На вас чекають великі гроші: кому зі знаків Зодіаку посміхнеться успіх. Грошовий гороскоп