Ні для кого не секрет, що деякі види продукції в період зберігання можуть псуватися, гнити та висихати. Одним із таких овочів є часник.

Спочатку викопаний часник варто перекласти в ящики, в яких обов'язково повинні бути отвори, і віднести його в тінь.

Не варто поспішати відрізати листя – багато городників впевнені, що перехід поживних речовин із надземної частини до підземної ще не закінчено і триває навіть після викопування.

Процес сушіння, до речі, швидкістю не відрізняється і по-доброму повинен тривати близько 3-4 тижнів. За цей час листові пластини висохнуть та посвітлішають.

Після сушіння потрібно підрізати стебло, залишивши 5-8 см, і коріння, а також руками зчистити верхнє лушпиння.

Обрізанню підлягають і коріння. Як і «вершки», зрізати їх потрібно не вщент, тому варто залишити близько 2-4 мм.

Після обрізки залиште часник у тіні ще на кілька днів, щоб підсохли і ці місця теж, після чого можете перекласти овоч у паперові пакети та відправити на зберігання у прохолодне містечко.

Як і де зберігати часник

Вибирайте сухе затемнене не надто спекотне, але не дуже холодне місце. Зберігати часник можна в домашніх умовах за кімнатної температури. Погріб або сарай підійдуть тільки якщо там не сиро і не холодно.

Те, як добре зберігатиметься часник, залежить від багатьох факторів: сорту, правильної підготовки, вологості та температури в приміщенні.

Читайте також:

Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни