Всі українці знають, що огірок - це овоч, який збуджує апетит, допомагає засвоювати харчові продукти та покращує травлення. Окрім того, в них багато клітковини, проте вона не засвоюється людським організмом, але клітковина контролює роботу кишківника, виводячи холестерин з організму.

І хоч огірок протипоказаний людям, що страждають на виразку чи гастрит, адже він підвищує кислотність шлункового соку, та попит на цей овоч в літній сезон шалений. Ще б пак, досвідчені господині знають, що на зиму з огірка можна приготувати різноманітну консервацію.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, ціна на огірок наразі на 33% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Єксперти кажуть, що знижувати відпускні ціни в даному сегменті виробників змушує відразу кілька чинників, але основною причиною такого цінового тренду гравці ринку називають дуже високу пропозицію огірка на ринку.

Так, українські тепличні комбінати готові продавати огірок по 10-20 грн/кг ($0,27-0,55/кг).

"Поточного тижня в продаж почали масово надходити огірки з літніх теплиць і відкритого ґрунту за нижчими цінами, ніж озвучували представники тепличних комбінатів. Крім того, торгово-закупівельна діяльність у сегменті огірків була малоактивною. В умовах, що склалися, продавці прийняли рішення переглянути ціни на огірки в бік зниження, щоб уникнути накопичення на складах нереалізованої продукції", — пояснюють експерти.

За прогнозами, які озвучили аналітики, огірок буде дешевшати й надалі. Хоча його ціна зараз в середньому на 38% нижче, аніж торік.

Ціна на огірки станом на 21 липня 2023 року

Читайте також:

Вони є в будь-якому супермаркеті: названі продукти, які забирають 15 років вашого життя

Ви весь час робили це неправильно: які продукти справді не потрібно мити

Буде постійно вирячитися: названі продукти, що викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, заборонених при підвищеному тиску