Останнім часом дії деяких чиновників просто не піддаються логічному поясненню: то хотіли витратити десятки бюджетних мільйонів на запуск якогось комедійного серіалу, то збираються витратити мільярди на встановлення сирен. Так, саме мільярди і саме на встановлення сирен!

Зокрема, як раніше повідомляло hromadske, обласні військові адміністрації просять в уряду мінімум 12,8 мільярда гривень для залучення коштів на придбання систем оповіщення. Тільки вдумайтесь у цю цифру!

А у цей час німецький концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні завод із виробництва бронетехніки в Україні протягом 12 тижнів.

І ось що цікаво: вартість проекту становить 200 мільйонів євро (близько 8 мільярдів гривень за середнім курсом). І це при тому, що цей завод зможе виготовляти близько 400 танків та інших броньованих машин на рік.

Крім того, на заводі навчатимуть українців обслуговування танків та інших броньованих машин, які виготовляє компанія.

У відомому Телеграм-каналі "Батальйон Монако", який висвітлює життя чиновників та корупційні схеми, вже зазначили, що проекти із закупівлі сирен на бюджетні мільярди та проект зі створення заводу для виробництва танків просто не можна порівняти.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський відреагував на скандали, пов'язані із сумнівними витівками українських чиновників, пов'язані зі зйомками комедійних серіалів та з бажанням перекласти бруківку в центрі Києва.

"Особливо хочу звернутися до всіх представників місцевої влади в нашій країні: люди повинні відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо і правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикраса міст, фонтани зачекають – спочатку перемога", – зазначив глава держави.

Читайте також:

Дадуть по 2 тисячі гривень на кожного члена сім'ї: у яких областях доступна ця виплата

У Повітряних силах розповіли про найнебезпечніший російський літак: але і він збивається

Не стало легендарного українського спортсмена. Його рекорд досі не побитий