За словами представника ВПС України Юрія Ігната, Росія володіє літаками, які можна порівняти за характеристиками з винищувачами F-16, які прагне придбати Україна. Зокрема, він згадав винищувачі Су-35 та Су-57.

Про це повідомляє «ТСН»

Гнат підкреслив, що Су-35 — один із найгрізніших літаків на озброєнні Росії. Незважаючи на те, що він потрапляв в аварії, він залишається технологічно просунутим літаком із значною вогневою міццю. Він оснащений передовими системами радіолокації, можливостями прицілювання і навігації, які дозволяють йому одночасно відстежувати і вражати кілька повітряних цілей. Додатково Су-35 оснащений засобами захисту та системами радіоелектронної боротьби.

Щодо ракет, Ігнат назвав ракету Р-37 однією з найнебезпечніших загроз для України. Ця ракета здатна вражати цілі на відстані до 200 кілометрів, і якщо росіяни заявляють, що її дальність становить 380 кілометрів, то українські льотчики ставляться до цієї цифри скептично. Тим не менш, дальність Р-37, як і раніше, перевищує дальність польоту ракети AIM-120 AMRAAM.

Загалом Україна стикається з потенційними загрозами з боку російських сучасних винищувачів Су-35 та ракет великої дальності Р-37, які потребують ретельного розгляду та готовності з погляду оборони та протидії.

Читайте також:

Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші

Київстар порадував скасуванням комісії: за що тепер не братимуть гроші

Путін цього не очікував: Китай може завдати несподіваного удару по Кремлю