19 липня Україна зіткнулася із рекордно високим літнім споживанням електроенергії. О 21:40 пік споживання досяг рівня на 1% вище, ніж у попередній спекотний день, який був 6 липня. Пік споживання припав на вечірні години з 21:00 до 22:00, створивши значне навантаження на енергосистему. Порівняно з початком тижня вечірнє споживання збільшилось на 4%.

Про це повідомляє «rbc»

Попит на електроенергію, що збільшився, створив навантаження на енергосистему, викликавши необхідність використання потужностей, еквівалентних кільком енергоблокам електростанцій. Однак наявні потужності обмежені через поточні ремонтні та профілактичні роботи на деяких електростанціях. Крім того, ситуація ще більше ускладнюється тим, що один блок АЕС перебуває у зупинці на плановий ремонт.

Щоб керувати споживанням електроенергії та знизити навантаження на енергосистему у години пік (з 16:00 до 23:00), українцям настійно рекомендується впроваджувати деякі методи енергозбереження. До них відносяться охолодження приміщень не менше ніж до 23˚C, відключення потужних електроприладів або використання їх по одному, перенесення використання електроприладів на ранковий, денний або нічний годинник, а також не забувайте вимикати світло при виході з приміщення. Використовуючи електроенергію більш економно, люди можуть зробити свій внесок у загальну стабільність та ефективність енергетичної системи в періоди високого попиту.

Читайте також:

Юрій Романенко – про 33 мільйони на новий український серіал: на ці гроші можна купити 2777 дронів для ЗСУ

Це знак небесний: в Україні розпустилася найрідкісніша орхідея. Як виглядає це диво

Готуємось до сезону консервації: в Україні різко подешевшав найпопулярніший овоч