Якщо українець відпрацював максимальний страховий стаж, він може додатково отримувати 1% від своєї пенсії за кожен відпрацьований рік. Максимальний страховий стаж становить 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Збільшення пенсійних виплат за рахунок цього додаткового відсотка не може перевищувати 1% від мінімальної пенсії за віком. Вкрай важливо, щоб пенсія людини перевищувала мінімальну для інвалідів, яка зараз становить 2093 гривні. Якщо пенсія перевищує цей мінімум, додаткова допомога розраховуватиметься виходячи з розміру пенсії.

Про це пише «apostrophe»

Раніше при виході на пенсію при розрахунку пенсії враховувалися дані про заробітну плату за будь-які п'ять років поспіль до 1 липня 2000 р. та за всі періоди роботи після цієї дати. Проте з 1 липня 2000 року всі дані про заробітну плату автоматично завантажуються до системи Пенсійного фонду України (ПФУ), що унеможливлює подання довідок за цей період. Виплати тепер призначаються на основі інформації про заробітну плату після 1 липня 2000 року.

Варто зазначити, що до 2000 року, коли не було автоматизованої інформації про заробітну плату, були потрібні довідки або документи, що підтверджують відомості про заробітну плату за цей період, якщо майбутній пенсіонер захоче включити її до розрахунку своєї пенсії.

Читайте також:

Не повторюйте цих помилок: ось чому кришки на консервації постійно надуватимуть

Як назавжди позбутися молі вдома: спробуйте ці народні засоби

Це знак небесний: в Україні розпустилася найрідкісніша орхідея. Як виглядає це диво