Орхідеї - одне з найстаріших родин рослин, що виникло на планеті близько 145 мільйонів років тому.

Так, у парку Сінгапура зібрано найбагатшу в світі колекцію орхідей, — у ньому росте близько 60 тисяч різних рослин родини орхідних.

Що ж стосується України, то в нашій країні родина Орхідних, чи то Зозулинцевих налічує до 70 видів рослини. Так, наприклад, на Закарпатті зростає 50 видів орхідей, десятки видів орхідей ростуть у горах Криму, на Поліссі. Різних форм, величини, забарвлення, вони починають квітувати з весни і майже до осені.

А ось Голосіївський ліс також може похвалитися своєю "особливою квіткою".

Про це повідомляє Національний природний парк Голосіївський у Facebook. Зазначається, що тільки там необхідні умови для цвітіння цієї квітки, адже вона пов'язана з дубово-грабовими лісами.

Особливість цієї орхідеї не обмежується тільки специфікою довкілля, вона відрізняється і своїм зовнішнім виглядом.

Так, коручка пурпурна Epipactis purpurata має фіолетові стебла, які при основі вільно обгорнуті гострими фіолетовими піхвами. Листя рослини – сіро-зелені, з нижньої сторони – фіолетові. Густе багатоквіткове суцвіття перед цвітінням і на початку поникло. Квітка має кілька відтінків: зовні – брудно-зелено-білий, із середини – світло-фіолетовий.

Коручки пурпурові розмножуються насінням та кореневищем. Саме тому квітки важливо не зривати, адже таким чином триває життя цих орхідей.

"Розмножуються коручки насінням і кореневищем. Тому важливо не зривати квітки, щоб дати можливість дозріти насінням, яке потім проросте і продовжить життя цих надзвичайно цікавих і цінних орхідей", - зазначили в НВП "Голосіївський".

Читайте також:

Орхідея цвістиме дуже пишно і красиво: 5 хитрощів, про які ви не знали

Чому не цвіте орхідея: названі помилки, яких припускаються майже всі

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю дослідного садівника. Відео