У мальовничому регіоні Ельзас у Франції нещодавно було виявлено стародавній скарб: чудовий замок Пурпуркопф. Вважається, що це середньовічне диво було збудовано знаменитою родиною Лева IX у дев'ятому столітті та зачарувало як археологів, так і експертів у сфері історії. Протягом менш ніж тиждень віддані своєму справі волонтери та експерти ретельно виявили велику частину споруди, відкривши захоплюючу інформацію про середньовічні зміцнення та історичне значення замку.

Про це пише "apostrophe"

Замок Пурпуркопф, який знаходиться на вершині гірського хребта Мон-Сент-Оділь, серед чарівного лісу Росхайма, є свідченням архітектурної величі. Помітно великий для тих часів, призначення замку залишається таємницею. Передбачається, що його місцезнаходження могло полегшити його роль митного поста, який охороняє регіон від небажаних вторгнень.

Розкопки: скрін з відео
Розкопки: скрін з відео

Під час ретельних розкопок було виявлено інтригуючі артефакти, що малюють яскраву картину минулого замку. Арбалетні плитки та тонкі скляні намистини натякають на військове значення замку, вказуючи на його роль у захисті навколишніх територій. Однак серед дослідників переважає обережність, оскільки для розуміння історії замку потрібні подальші розкопки.

Вивчення внутрішніх стін замку призвело до чудових відкриттів, що породили припущення про його давнє походження. Фрагменти римської кераміки та сліди деревного вугілля порушують інтригуючі питання щодо потенційної присутності римлян у цьому районі. Можна вважати, що деякі знахідки були перепрофільовані та інтегровані середньовічними будівельниками, що надало захоплюючому прошарку історії будівництво замку.

Розкопки: скрін з відео
Розкопки: скрін з відео

Також замок Пурпуркопф таїть у собі чарівну легенду, яка луною передавалася з покоління до покоління. Як вважається, у замку колись жив таємничий лицар, який має надприродні здібності. Розповіді про його владу над стихіями та непохитною відданістю справі захисту регіону від ворогів продовжують зачаровувати уяви.

Оскільки в цьому загадковому замку тривають розкопки, експерти з нетерпінням чекають на відкриття нових таємниць, прихованих у його стародавніх стінах. Кожне відкриття наближає нас до розгадки справжнього призначення замку та розкриття багатого гобелена його історичного значення у мальовничому районі Ельзасу.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

"Сумний добряк": як виглядав перший український тролейбус, який дивував своєю формою

У Путіна вже закінчуються гроші: що вигадали в Росії, щоб допомогти Кремлю