Вже понад 100 тисяч українців виїхали до Канади за програмою для біженців. Частину людей поманили за океан безкоштовні квитки від благодійних канадських фондів, інших залучили високі "підйомні" від уряду 3 тисячі канадських доларів (82 тисячі гривень) на дорослу і вдвічі меншу на дитину. Про це стало відомо про нові можливості.

Про це сказав міністр з імміграції Шон Фрейзер. Як пояснив міністр, Канада надасть порятунок розділеним сім'ям завдяки цій програмі возз'єднання та допоможе їм облаштувати життя у нових громадах країни.
Право на участь у програмі матимуть українці, які проживають у Канаді з тимчасовим статусом та мають одного чи більше членів сім'ї у цій державі.
Запуск програми заплановано на жовтень цього року. Програма буде безкоштовною та діятиме протягом року.
З початку повномасштабного вторгнення Росії до Канади виїхало багато українців. Влада країни з того часу всіляко підтримує українських біженців. Зокрема, 18 березня минулого року Канада розпочала тимчасову міграційну програму для українських громадян у зв'язку з війною.
Програма називається "Дозвіл на екстрені подорожі Канада-Україна" (CUAET). Це один із багатьох спеціальних заходів уряду Канади для підтримки народу України. У рамках цієї програми українцям та членам їхніх сімей пропонується безкоштовний, розширений тимчасовий статус та надається дозвіл на роботу, навчання та перебування в Канаді, доки стане безпечно для них повернутися додому.