Українські військові неодноразово заявляли, що Кримський міст використовується російською армією для постачання боєприпасів та військової техніки, а тому є легітимною військовою метою. При цьому багато експертів стверджують, що Кримський міст зроблений з "г*вна і палиць", до того ж побудований в районі сейсмічної активності, тому знести його не важко. Вперше Кримський міст "приліг" 8 жовтня 2022 року, коли на мосту під час руху вибухнула вантажівка. У ніч проти 17 липня 2023 року, поки українці спали, хтось знову підірвав Кримський міст.

Так, гауляйтер тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов зранку 17 липня повідомив, що сталася "надзвичайна подія" в районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю.

Трохи згодом Мінтранс РФ повідомив про пошкодження дорожнього полотна на прольотах Кримського мосту з боку Криму. Проте відомство спростувало інформацію про пошкодження опор.

А тим часом кадри із димом у районі Кримського мосту з'явилися у місцевих каналах.

Крім того, стало відомо, що внаслідок падіння прольоту Кримського мосту постраждали туристи із Білгородської області. Вибухом зашкодило їхнє авто.

Губернатор Гладков заявив, що сім'я, що загинула, проживала в Новому Осколі, глава сімейства займався бізнесом, а його дружина працювала в одному з освітніх закладів міста. Разом із батьками в машині перебувала їхня 14-річна донька. У дівчинки постраждалої під час НП на Кримському мості — закрита черепно-мозкова травма - медики регіону готують гелікоптер, щоб відправити його до Краснодара.

Після НП Міністр курортів Криму закликав туристів якомога залишатися в готелях і не вирушати до Кримського мосту.

Ось тільки зараз "туристи" намагаються залишити Крим, хоч у багатьох і не виходить.

Читайте також:

Путін втратив важливого генерала, який прославився у Криму. Що про нього відомо

Кремль уже панікує: терміново перекритий Кримський міст, чекають на потужні удари

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму