Всі погодяться, що вірш "Розумом розуму не зрозуміти" цитується в наш час дуже часто. А перший рядок взагалі став крилатим виразом для позначення особливого російського шляху розвитку. Чергова ситуація, що сталася у російському Воронежі, чергове тому підтвердження.

Стало відомо, що у Воронежі жінка зі зведеним арбалетом вийшла на заваді встановлення нових ліфтів. Вся справа в тому, що на роботи нібито було витрачено 12 млн. рублів з бюджету капремонту.

Все трапилося перед під'їздом 9-поверхового житлового будинку на вулиці Генерала Лізюкова.

Пост із описом ситуації опублікували в Telegram-каналах Baza та Shot у п'ятницю, 14 липня.

Так, мешканка столиці Чорнозем'я обрала оригінальний спосіб протесту проти заміни ліфтів у багатоповерхівці.

У себе в соцмережах жінка написала: "Все, як завжди, привезли ліфти... Нехай кожен, хто має відношення до цього діяння позбутися найдорожче в житті".

Вона впевнена: керуюча компанія перешкоджає створенню в їхньому будинку ТСЖ і насильно змушує мешканців міняти ліфти за їхні гроші. За словами жінки, у будинку протікають труби та є інші важливіші проблеми.

"Кажу як є: поки не пройде прокурорська перевірка з цього питання, ніяка мерзота в мій будинок не залізе, ніхто ніяких ліфтів не змінюватиме, я більше не нічого пояснюватиму, я візьму арбалет і прострілю першовідкривачам ноги, якщо вони прийдуть до нашої оселі. міняти ліфти, а потім я викличу міліцію та швидку, поїду до відділу і поясню причину своїх дій", – заявила городянка на своїй сторінці в соцмережах, виклавши при цьому фото з арбалетом.

Зрештою арбалет у жінки все-таки відібрали - робітник, який приїхав встановлювати ліфти, зробив це силою.

У прес-службі ГУ МВС по Воронезькій області повідомили, що у відділ поліції №4 напередодні надійшло повідомлення про неадекватну поведінку однієї з мешканок будинку на вулиці Лізюкова. Поліцейські доставили жінку до відділу для подальшого розгляду, постраждалих від її дій немає.

До речі, з огляду на записи на сторінці жінки, протест деяких мешканців багатоповерхівки проти встановлення нових ліфтів триває вже кілька місяців. Ще б пак, раніше на будинку вивішували кустарний банер з відповідним гаслом.

Фонд капремонту одним із перших прокоментував ситуацію із озброєною арбалетом жінкою. У Фонді пояснили, що мешканців було попереджено про роботи і більшість власників висловилися "за" встановлення нових ліфтів.

"У нас не було і немає підстав для відмови від реалізації регіональної програми капремонту щодо заміни ліфтів у цьому будинку. У разі протидії проведенню заміни з боку будь-яких осіб або організацій ФКР Воронезької області діятиме виключно у правовому полі", - сказано в офіційне повідомлення.

Читайте також:

Дуже несподіваний фінал: Путін уже не може керувати Росією. Що відбувається у Кремлі

Путін дуже наляканий: Росія вперше в історії не виведе на морський парад ядерні підводні човни

Російськими ТВ-каналами показали ролик про перемогу ЗСУ: росіяни посивіли і схопилися з диванів