Огірки - улюблений овоч багатьох дачників та фермерів. І справді, кожній господині хочеться отримати щедрий урожай зі своєї грядки, такої, щоби навіть сусіди позаздрили. Хтось для цієї мети використовує хімію, але більшість людей віддають перевагу народним методам.

Так, багато городників застосовують для гарного врожаю огірків та їх захисту від шкідників йод. Саме цей дешевий препарат знищує патологічно небезпечні мікроорганізми, які здатні занапастити врожай огірків, адже допомагають овочам добре плодоносити і повноцінно рости.

Саме йодові розчиниоднозначно рекомендується використовувати в заходах профілактики проти фітофтори, борошнистої роси та гнилі.

Отож, для приготування чудодійного розчину проти грибкових хвороб потрібно на 10 л води додати 1 літр молока або сироватки та 20 крапель йоду та обприскати рослини.

Важливо!

  • Застосування йоду для огірків у будь-якому випадку не повинно бути чистим: антисептик обов'язково розводять або у воді, або в сироватці. У чистому вигляді йод тільки нашкодить рослинам, викличе опік зеленої частини та коріння.
  • При проведенні обприскування або поливу з розчином йоду, потрібно чітко дотримуватися дозування, не збільшуючи його. Надлишок йоду для овочевих культур не принесе потрібної користі. Якщо ефект не помітний, краще повторити процедуру, але не збільшувати дозу речовини.

Не варто забувати і про підживлення огірків, адже вони швидко дозрівають. На допомогу прийдуть дріжджі. Потрібно 100 г дріжджів на 10 л води. Поливати потрібно по одній склянці під кожен кущ.

Завдяки дріжджовому підживленню підвищується якість зеленців: плоди виходять рівними, не порожніми, однаковими за формою.

Також дріжджові грибки захищають огірки від багатьох захворювань, що викликаються такими патогенами, наприклад, як фітофтороз. А ще, насичують ґрунт корисними мікроелементами.

До речі, дріжджових підживлень можна провести три за сезон. Після висадки розсади, під час цвітіння та після масового плодоношення.

Дріжджові підживлення мають пролонговану дію. Внесення такого добрива вистачає на 1,5-2 місяці. Але майте на увазі, що дріжджові добрива добре працюють у ґрунті, підживленому гною або торфом.

Читайте також:

Урожай вас здивує: навіщо досвідчені садівники дають огіркам бананову шкірку.

Огірки виростуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Спробуйте підгодувати цукром помідори і результат вас здивує. Секрет дачника