Багато хто стикався з проблемою, що після довгого дня, проведеного за роботою біля екрану, в дорозі чи тривогах заснути може бути не так просто. А це призводить до слабкості, головного болю, дратівливості, зниження імунітету і навіть збільшує ризик онкології.

Згідно з опублікованим у Journal of Sleep Research дослідженні, можна перемогти безсоння, якщо використовувати «правило чверті години». Експерти з'ясували, що головне за безсоння — не лежати в ліжку.

Правило просте: якщо ви намагалися заснути в ліжку протягом 15 хвилин, вставайте та займіться якоюсь справою доти, доки не будете впевнені, що хочете спати. Дослідники закликають не дивитися на годинник, щоб дізнатися, коли минуло 15 хвилин. Якщо ви перевищите 15-хвилинну позначку, це нормально. 15-хвилинний рубіж має бути приблизним. Воно допомагає асоціювати ліжко зі сном, а не з проблемою безсоння.

"Проблема тривалого перебування в ліжку полягає в тому, що це посилює безсоння, як у фізіологічному, так і психологічному плані", - сказав доктор Майкл Перліс.

Читайте також:

Українцям розповіли, як отримати безкоштовні ліки

Багато хто не підозрював: названо приховані ознаки хворого серця

Названо прості продукти, які допоможуть очистити печінку в домашніх умовах.