На грядках досвідчених городників часто можна побачити зав'язані у вузли листя озимого та ярого часнику. Це з тим, що формування цибулини часнику відбувається паралельно зі зростанням листя. У середині літа починається перерозподіл поживних речовин із надземної частини рослини на цибулину. У часнику цей процес відбувається повільніше, тому листя старіє і відмирає не так швидко, як у цибулі. Зав'язуючи листя у вузол, можна прискорити формування цибулини та зручно зібрати врожай у потрібний час.

Крім того, багато садівників помічають, що головки часнику із зав'язаним листям стають більшими і довше зберігаються.

Листя часнику можна зав'язувати через кілька тижнів після видалення стрілки, що закручується, приблизно за 5-7 днів до збору врожаю. Замість висмикування стрілки, її слід зрізати, залишивши 3-5 см від верхнього листа, щоб не пошкодити рослину. Деякі стрілки можна залишити для отримання насіння або визначення оптимального часу збору врожаю. Коли стрілки починають випрямлятися, можна зав'язувати листя у вузол і незабаром збирати часник.

Вузол формується з верхнього листя часнику. Якщо вони дуже довгі, можна зав'язати кілька вузлів. Важливо не затягувати вузол дуже сильно, щоб не пошкодити надземну частину рослини.

Таким чином, зав'язування листя часнику у вузол є корисною практикою, яка сприяє прискоренню формування цибулини та покращенню якості врожаю.

Читайте також:

Коротенька червона сукня: Надя Дорофєєва похвалилася фігурою під час прогулянки

Дуже непогана сума: хто з українських студентів зможе отримати 10 тисяч євро

Не повторюйте цю помилку: ось чому помідори можуть вирости товстошкірими та кислими