Після вибуху подій у ПВК "Вагнер", яку контролює Євген Пригожин, деякі відомі генерали зникли з публіки. Наприклад, генерала Сергія Суровікін було замінено його заступником.

Про це повідомляє портал "unian".

Згідно з офіційними даними, опублікованими Міністерством оборони Великобританії у Twitter, головнокомандувач Генерального штабу Росії генерал Валерій Герасимов вперше з'явився на телебаченні 10 липня. Під час відеоконференції він передав вказівки начальнику штабу Повітряно-космічних сил Росії, генерал-полковнику Віктору Афзалову.

Британські спецслужби зазначають, що Афзалов вже понад чотири роки обіймає цю посаду, але це його перший публічний виступ поряд із Герасимовим.

"Підвищення суспільного авторитету Афзалова за відсутності ясної інформації про місцезнаходження Суровікіна додає ваги гіпотезі, що Суровікін був усунений після виникнення бунту", - стверджують представники Міністерства оборони Великобританії.

За інформацією британської розвідки, дії ПВК "Вагнер" викликали розбіжності у російській системі збройних сил. Деякі високопоставлені генерали Росії, включаючи Сергія Суровікіна, підозрюються у співпраці з бунтівниками. Після "заколоту" Суровікін зник. За даними певних ЗМІ, він зараз у СІЗО.

Читайте також:

Йому просто зірвало вежу: відео підбиття російського танка українською артилерією

Чи хотіли Київ за три дні? В Україні відкривається західний завод з виробництва найпотужнішої бронетехніки

Просто до сліз: зірка "Фортечної" показала, як зустрілася з чоловіком на фронті