Останнім часом Київ наполегливіше вимагає запрошення до Північноатлантичного альянсу. Ще б пак, за словами Президента України Володимира Зеленського, "...членство України в НАТО - це єдиний шлях до закінчення російсько-української війни". Крім того, Україна хотіла б отримати гарантії безпеки від країн-членів НАТО на період, доки країна не приєднається до Альянсу. У Кремлі тільки з цієї думки керівництву стає погано.

Так, у Кремлі занервували через перспективу вступу України до НАТО. Речник диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков пообіцяв "тверду реакцію".

Як повідомляє пропагандистське " РІА Новини ", Кремль переконаний, що Україна "давить на країни НАТО, щоб вони продемонстрували солідарність".

"Вступ України до НАТО матиме дуже і дуже негативні наслідки для архітектури безпеки Європи. Україна як член НАТО стане загрозою для Росії, що вимагатиме зрозумілої та твердої реакції", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі, де лідери НАТО обговорять широкий спектр питань, включаючи розбіжності щодо членства України та Швеції, збільшення боєприпасів та розгляд перших оборонних планів за десятиліття. У центрі уваги також перебуватиме питання Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) та його наслідків, пов'язаних із окупацією.

Читайте також:

Відступ російських військ: Резніков розповів, де чекати "жестів доброї волі"

Це знамення: Сочі накриває найпотужніший потоп, будинки у воді, машини забирає потоками

Цього довго чекали: ЗСУ потужно просуваються вперед, російські війська опиняються у пастках. Що відомо