Сьогодні, 11 липня, у церковному календарі відзначається перенесення мощів святих Кіра та Іоанна.

Детальніше про 11 липня, його історію, прикмети, традиції та заборони читайте в нашому матеріалі.

Кір був лікарем в Олександрії за часів гонінь на християн. Він присвятив себе Богові й став зцілювати немічних молитвою. Разом з Іоанном вони підтримували ув'язнену християнку Анастасію, але їх також убили. Частину їхніх мощей було перенесено до міста Менуту, де було збудовано церкву на їхню честь.

Що не можна робити у 11 липня

1. 11 липня не лягайте спати дуже рано: Існує повір'я, що якщо лягти спати занадто рано в цей день, сон може бути неспокійним або супроводжуватися неприємними сновидіннями.

2. Заборона на виливання питної води 11 липня: вважається, що 11 липня не слід виливати чи пускати питну воду без потреби. Ця заборона пов'язана з повагою до води як цінного ресурсу.

3. Не стійте під вінцем: за повір'ями, не можна одружитися 11 липня, оскільки це може призвести до повторного весілля або розлучення найближчим часом. Ця заборона пов'язана з вірою в нещасливе помітне значення цієї дати для шлюбу.

Народні прикмети та традиції 11 липня

1. Слідкуйте за природою: якщо 11 липня зозуля перестала кукувати, це може означати настання ранньої зими.

2. Спостерігайте за деревами: якщо 11 липня вітер не хитне дерева, то можна очікувати тривалої осені.

3. Уважно ставтеся до погоди: якщо 11 липня на вулиці безвітряно, але ліс шумить, це може бути ознакою дощу, що наближається.

4. Зверніть увагу на рівень води: якщо 11 липня рівень води в колодязях та річках починає підвищуватися, це може передбачати непогоду.

Читайте також:

Ще й дівчата у багажнику: як можна завантажити 23 особи у невеликий кросовер. Відео

Будуть раптові фінансові труднощі: названо три знаки Зодіаку, яким краще бути економнішими

Потужний спалах на Сонці: чого очікувати та як готуватися до наслідків