Ранок є важливим моментом формування настрою на весь день. І найчастіше ми прокидаємося з поганим настроєм, що закономірно, адже в Україні війна та нічні тривоги не дають спати, заспокоїтися та налаштуватися на відпочинок.

Однак необхідно дбати про себе та своє здоров'я, яке безпосередньо залежить від настрою, а значить, ми розповімо вам, як правильно розпочати свій ранок, щоб гарний настрій був на весь день.

Для того, щоб почати день з посмішкою, ось вам 8 найкращих способів:

  1. Послухайте хорошу музику: увімкніть свої улюблені пісні, поки снідаєте чи готуєтеся до дня. Музика допоможе створити бадьорий та приємний настрій, і ви зможете насолодитися нею навіть під час поїздки на роботу за допомогою навушників.
  2. Зробіть зарядку: не обов'язково ходити до спортзалів, щоб підтримувати тонус м'язів. Виділіть кілька хвилин на ранкову гімнастику, яка допоможе привести м'язи у форму та розслабитись. Фізична активність сприяє гарному настрою.
  3. Побалуйте себе: замість звичайного сніданку дозвольте собі солодке частування. Шоколад, наприклад, допомагає збільшити кількість гормонів щастя в організмі. Один солодкий перекус може додати позитиву ваш ранок.
  4. Зробіть комплімент незнайомцю: несподіваний комплімент від незнайомої людини може підняти настрій та залишити позитивне враження. Чому б не зробити комусь іншому приємне слово? Побачивши усмішку на обличчі незнайомця, ви відчуєте радість.
  5. Ідіть із широкими кроками: коли ви перебуваєте в поганому настрої, схильність сховатися і опустити голову над землею може бути сильною. Однак насправді вам потрібно зробити протилежне. Усміхніться, тримайтеся прямо та йдіть з широкими кроками. Ваше тіло передасть сигнал мозку про позитивні емоції.
  6. Спілкуйтеся: розмова з близькою людиною навіть у складні моменти може допомогти вам піднятися і прийти до тями. Зателефонуйте подрузі чи другу, коли ви йдете на роботу. Спілкування з близькими людьми одночасно створить радісну атмосферу.
  7. Масаж вух: масаж допоможе впоратися із поганим настроєм. Проведіть хвилинний масаж вух самостійно. Це не лише підніме настрій, а й освіжить думки. Трохи потягніть вуха у різні напрямки та зробіть кругові рухи. Закінчіть масаж розтиранням вух.
  8. Забезпечте якісний сон: якщо ви часто прокидаєтеся з поганим настроєм, можливо, причина недостатньо якісного сну. Провітрюйте спальню щовечора, щоб полегшити подих і зробити сон повноцінним. Це допоможе вам прокинутися бадьорими та радісними вранці.

Дотримуючись цих 8 способів, ви зможете почати щодня з посмішкою та позитивним настроєм.

Читайте також:

Все почнеться 10 липня: що зміниться у платіжках і чому їх не буде у поштових скриньках

Почалися перевірки лічильників: у кого суми у платіжках будуть "космічними"

Будуть проблеми, якщо у вас досі паперовий паспорт: кого це торкнеться