У спеку року від укусів комарів не втекти без захисту. Особливо дачники часто осідають цими настирливими комахами, які, до того ж, можуть бути носіями небезпечних захворювань.

Але є способи позбутися їх, і всі вони пов'язані з використанням певних рослин. Докладніше про те, що посадити на ділянці, щоб відлякати комарів, читайте у нашому матеріалі.

Цитронелла – ось що лякає комарів. Посадіть просто рослину цитронели - вона ж лимонна трава або лемонграс. Це багаторічна трава, яку можна виростити як на підвіконні, так і на грядці. З олії цієї рослини часто роблять різні відлякуючі комарів засоби. Якщо ви збираєтеся розсадити цитронеллу проти комарів, слід посадити насіння у березні чи липні. Розсаду цитронеллу можна висаджувати на відкритий ґрунт наприкінці травня чи на початку червня.

Перечна м'ята – ще одна рослина, яка відлякує комарів. Якщо ви хочете, щоб на ділянці не було комарів, посадіть перцеву м'яту. Вона має приємний аромат і може бути використана для приготування смачного чаю чи міцної настойки. Посів м'яти проти комарів стартує у квітні або на початку серпня, а розсаду та живці садять у другій половині травня.

А ще, лаванда - квітка, яка з легкістю позбавить вас від комарів. Її аромат комарі не переносять. Вирощування лаванди проти комарів на вашій ділянці не потребує особливих зусиль, особливо якщо ви придбаєте вже готові кущі. Лаванду рекомендується садити з травня до жовтня.

Таким чином, якщо ви хочете уникнути постійної боротьби з комарами на вашій садовій ділянці, посадіть цитронеллу, перцеву м'яту та лаванду. Ці рослини допоможуть позбавитися настирливих комарів і дозволять вам насолоджуватися своїм садом повною мірою.

Читайте також:

Ось чому червона смородина виростає дрібною: ніколи так не поливайте кущі

Через цю помилку перець виросте дрібним і гірким: зробіть це, доки є час

Такого врожаю помідорів у вас точно не було: ось що треба підсипати під них у липні