8 липня у церковному календарі відзначається день пам'яті преподобномучениці Февронії. Вона жила за правління імператора Діоклетіана і страждала через свою віру в Христа.

Февронія виросла в монастирі в Сиваполі, розташованому в Ассирійській області. Її тітка, ігуменя Врієна, була настоятелькою монастиря і виявляла особливу турботу про душу своєї племінниці. Тому вона встановлювала для Февронії суворіші правила, ніж для інших черниць. Через благочестиве життя Февронії все місто заговорило про неї. Молода почесна вдова Ієрія, яка спочатку була язичницею, стала відвідувати Февронію. Під впливом молитов і настанов Февронії Ієрія прийняла християнство і змогла привести до Бога своїх родичів.

Тоді імператор Діоклетіан послав воїнів до Ассирії для переслідування християн. Коли вони наблизилися до монастиря, де жила Февронія, всі черниці втекли, залишивши настоятельку, Февронію та її помічницю Фомаїду. Воїни впіймали молоду Февронію, зв'язали їй руки і привели до командира. Спочатку їй запропонували зректися віри і принести жертву язичницьким ідолам. Але дівчина відмовилася сміливо, за що її піддали жахливим тортурам, а потім обезголовили.

Цього дня є кілька заборон:

  • Забороняється сваритися та лаятися.
  • Бажано утриматися від споживання спиртних напоїв.
  • Не варто ходити по траві босоніж, особливо якщо на ній є роса.

8 липня вважається сприятливим днем ​​для будь-яких справ. Часто цього дня люди освідчувалися в коханні, вирушали на сватання чи святкували весілля. Закоханим рекомендується провести цей день разом. Віруючі моляться святій Февронії, просивши її подарувати їм міцний шлюб та довгі стосунки. Чоловік і жінка повинні разом зайнятися будь-якою справою, щоб залучити достаток та процвітання у своє життя.

Читайте також:

Путін не зміг цього приховати: у великому російському місті доведеться оголошувати жалобу

Урожай вас здивує: ось для чого на зелені помідори надягають пакети просто на кущах.

Навіть сидіння у целофані: старенький Nissan, якому 21 рік, продають за $600 тисяч