У зв'язку з падінням рубля, виробники побутової техніки та електроніки почали підвищувати ціни на свої товари в Росії. Листи про подальше зростання цін вже надіслано російським дистриб'юторам.

Про це пише «censor»

Олексій Погудалов, комерційний директор інтернет-магазину Holodilnik.ru, підтвердив отримання таких листів, згадуючи компанії, які попередили про підвищення цін, такі як Archelik (що володіє брендами Beko, Grundig та Indesit), Себ-Схід (Tefal, Moulinex, Rowenta), Maunfeld, Lex та інші.

Наприклад, лист від компанії "СЕБ-Схід" говорить про заплановане підвищення вартості техніки в середньому на 10% з 4 серпня.

Гліб Мішин, голова представництва Candy-Hoover Group у Росії (що входить до складу китайської Haier Group), визнав, що через валютний курс доводиться збільшувати роздрібні ціни на 15%.

Російська Асоціація торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп'ютерної техніки РАТЕК прогнозує, що собівартість виробленої в Росії техніки та електроніки також збільшиться через падіння рубля, оскільки більшість комплектуючих для них імпортується.

Імпортери алкогольних напоїв також планують підвищити ціни на 10% через падіння курсу рубля. Представник рестораторів повідомив, що Московська пивоварна компанія (МПК), яка працює з брендами Peroni, Tsingtao та іншими, вже підвищила ціни на 6-8% із 17 липня через послаблення рубля.

Читайте також:

Ви забудете про них назавжди: як зробити хитру пастку для колорадських жуків

Його називали "одноокий": як виглядав український електромобіль родом із 50-х років

Обов'язково спробуйте: рецепт кабачкової ікри з плавленим сиром