Співзасновник і гендиректор компанії Stability AI, Емад Мостак, передбачає, що професії програміста та розробника зникнуть вже через п'ять років, оскільки їхнє місце займе штучний інтелект (ШІ). Він висловив свою думку в інтерв'ю Moonshots, яке було переказано виданням mc.today. Сам Мостак є першопрохідником у галузі штучного інтелекту.

Про це пише «obozrevatel»

За даними GitHub, вже сьогодні 41% всього коду створюється штучним інтелектом. Більше того, за кілька місяців ШІ перевершив популярність криптоплатформ Bitcoin та Ethereum. Таким чином, штучний інтелект випередив навіть цифрові активи, які раніше вважалися майбутнім, згідно з аналітиками та експертами з різних країн.

За прогнозами Мостака, до кінця наступного року практично кожна людина матиме ChatGPT на своєму мобільному телефоні і цей ШІ-асистент працюватиме навіть без підключення до інтернету. Така зміна має радикально вплинути на наші звички у спілкуванні.

Однак існує й потенційна проблема в галузі штучного інтелекту, пов'язана із створенням персональних моделей. Ці моделі можуть дати можливість кожній людині, компанії або культурно-соціальній спільноті відбивати їх власні погляди. Тому Мостак вважає, що для використання ШІ на користь суспільства необхідно його децентралізувати, аналогічно криптовалютам.

Загалом гендиректор Stability AI виступає за прозорість і демократизацію доступу до технологій штучного інтелекту. Він також оптимістично дивиться на можливі зміни на ринку праці. Незважаючи на те, що штучний інтелект може знищити мільйони робочих місць, він створить нові можливості для розвитку та заробітку людей.

Читайте також:

Схожий на тарілку, що літає: студенти зібрали електромобіль, який проїжджає 2500 кілометрів

Нарешті потішили: українцям у Польщі перерахували зарплати. Скільки зараз платять

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками