Цього тижня в Україні очікується стабільний курс долара без значних коливань. Експерти зазначають, що не очікується продовження падіння вартості американської валюти.

Про це повідомляє портал «obozrevatel»

Керівник аналітичного відділу Міжнародної академії біржової торгівлі Андрій Шевчишин пояснює, що необхідно враховувати кілька факторів. По-перше, ми вже спостерігаємо припинення падіння курсу долара на готівковому ринку. По-друге, розширюється різниця між курсами купівлі та продажу.

Економіст Олег Пендзін зазначає, що стабільність на готівковому валютному ринку також залежить від позиції Національного банку. Нині Національний банк повністю контролює ситуацію як на безготівковому, так і готівковому ринках. Він наголошує, що завдяки закордонній фінансовій допомозі регулятор зміг збільшити золотовалютні резерви до 39,5 мільярда доларів, що є максимумом за останні 11 років.

На ранок 5 липня, українські банки встановили готівковий курс долара на рівні 36,77 гривень за долар у покупці, що на 3 копійки нижче, ніж попереднього дня. Курс продажу залишився на колишньому рівні – 37,4 гривень за долар.

Таким чином, експерти прогнозують стабільність готівкового курсу долара в Україні найближчим часом. Національний банк відіграє важливу роль у підтримці стабільності на валютному ринку, а збільшення золотовалютних резервів сприяє зміцненню фінансового стану країни.

Читайте також:

Досить і на продаж, і на зиму: чим підгодувати картоплю у липні. Виросте розміром із великий кулак

Вам варто задуматися: названі приховані симптоми, що вказують на проблеми із серцем

Не лаяв і не шльопав: Пєсков вирішив заступитися за Путіна, якого притиснув лідер Китаю