Президент України Володимир Зеленський висловив свою думку щодо можливості примирення України та Росії, ґрунтуючись на необхідності справедливості та покарання для тих, хто вчинив злочини. Під час звернення до студентів Аргентини 5 липня, Зеленський наголосив, що історія показує, що вбивці та агресори мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це написали на сайті «ТСН»

Президент навів аналогію, порівнюючи ситуацію із навалою та агресією на Україну. Він зазначив, що якщо хтось прийшов у ваш дім, убив ваших близьких, ґвалтував ваших знайомих та знищив вашу землю, то необхідно, щоб справедливість перемогла. Зеленський підкреслив, що агресор має визнати свою провину, а вбивці мають понести покарання і сісти за ґрати.

Президент також висловив сподівання, що в майбутньому росіяни визнають трагедію, яку вони завдали Україні та іншим країнам. Однак він визнав, що це може тривати багато часу. Зеленський підкреслив, що його єдині "ліки" у цій ситуації - справедливість та відповідальність за злочини.

Таким чином, Зеленський наголосив на необхідності справедливості та покарання для тих, хто вчинив злочини під час агресії на Україну. Він висловив сподівання, що росіяни колись усвідомлюють трагедію, яку вони принесли, але визнав, що для цього може знадобитися багато часу.

"Якщо прийшли до вас в дім вбили когось з рідних. Ґвалтували когось із ваших знайомих, спалили вашу землю, замінували землі, щоб ми не могли вирощувати хліб, атакували всю зиму нас ракетами. Нам на голову прилетіло близько 4 тисяч ракет, і це на цивільне населення. Я не рахую ті снаряди та ракети, які летіли на військових. Вони вбили людей, вбиті діти й після цього можна відновити відносини з цими людьми і є ліки цьому?", - сказав президент.

Читайте також:

Це увійде до історії: армія Путіна вже розпадається, втрата боєздатності вдвічі. Що кажуть у США

Вже виносять людей: стрілянина та вибухи в суді Києва. Вулиці перекриті, спецназ розпочав штурм

Ваш сон буде ідеальним: чим корисна вишня і кому вона суворо заборонена