Сьогодні, 5 липня 2023 року, у столиці України, Києві справжня детективна історія із заручниками. Так, столичні поліцейські повідомили, що о 17:20 стався вибух у приміщенні суду в Шевченківському районі. Більше того, у ці хвилини відбувається штурм будівлі працівниками спецназу.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, спецназівці, вибухотехніки та кінологи. Також на місце НП прибув голова МВС Ігор Клименко.

Він підтвердив , що в будівлі суду "надзвичайна подія" та поліція отримали повідомлення про вибух.

"Встановлюються деталі. Зберігайте спокій і не наближуйтесь до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу", – заявив Клименко.

За даними столичної влади, невідомий вибуховий пристрій у туалеті суду підірвав один із підсудних. Йдеться про бійця добровольчого батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка, який у серпні 2015 року під Верховною Радою України вчинив теракт. Тоді загинули чотири бійці Нацгвардії. Ще близько 140 осіб отримали вогнепальні поранення та тілесні ушкодження різної тяжкості.

Пізніше стало відомо, що Ігор Гуменюк підірвав у конвойному приміщенні три гранати, вихопив пістолет та взяв конвоїра у заручники.

Сьогодні суд мав продовжити Гуменюку запобіжний захід — він утримується в слідчому ізоляторі.

Зазначимо, що адвокат Гуменюка повідомив , що відвідав засідання в режимі онлайн, а про інцидент дізнався про дзвінки журналістів після завершення засідання.

Представник Служби судової охорони, що вийшов до журналістів, повідомив, що загиблих і постраждалих внаслідок вибуху немає. Однак очевидці повідомляють, що бачили щонайменше двох людей, яких забирала швидка допомога.

Р.S. Після виходу новини надійшла інформація, що правопорушник загинув на місці події, підірвавши себе. А під час штурму приміщення було поранено двох бійців Корда.

Читайте також:

Останні дні провів у будинку для людей похилого віку: не стало легенди футболу

Допоможе звичайна плівка: як позбутися пнів на дачі чи селі, не викопуючи їх. Спробуйте цю хитрість

Дайте відразу три добавки: рецепт курячих сердець, тушкованих у сметані з морквою та цибулею