Всі знають, що гірчицею можна мити посуд, видаляти жирні плями та неприємні запахи, лікуватися при застуді. А ось досвідчені дачники знають секрет, як за допомогою гірчиці збільшити врожай огірків на городі та зробити їх неймовірно смачними.

І справді, гірчиця абсолютно безпечна для людей, тварин, птахів, корисних комах та самих посадок. А ще гірчиця не накопичується у ґрунті та тканинах рослин, і до того ж, коштує недорого.

Досвідчені дачники використовують гірчицю щоб зробити огірки смачнішими та якіснішими.

Для цього потрібно в рівних частках з'єднати гірчичний порошок із деревною золою. Ці легкодоступні компоненти працюють у гармонії, забезпечуючи необхідні поживні речовини та сприяючи розвитку смачних огірків.

Таким порошком посипають грядку з огірками приблизно кожні 14 днів. На кожен кущ прийнято брати по чотири великі ложки.

Проводити процедуру потрібно у проміжку між внесенням вологи.

Виявляється, гірчичний порошок містить сполуки, що допомагають нейтралізувати певні речовини, відповідальні за гіркоту в огірках. Додаючи цей інгредієнт у ґрунт, ви створюєте середовище, що зводить до мінімуму шанси зіткнутися з неприємними на смак огірками.

Що ж до деревної золи, то вона вносить у ґрунт необхідні мінерали, у тому числі калій та кальцій. Ці мінерали відіграють життєво важливу роль у забезпеченні здорового росту рослин та покращенні смаку огірків. Деревна зола також допомагає збалансувати рівень рН ґрунту, створюючи оптимальне середовище для росту рослин.

До речі, гірчичний порошок здатний допомогти у боротьбі з багатьма шкідниками, серед яких колорадські жуки, попелиця, слимаки тощо.

Наприклад, для захисту моркви та цибулі використовується суміш порошку гірчиці та деревної золи (1:3). Грядки посипають сумішшю при посадці культур, а також проводять повторну обробку, коли паростки досягнуть висоти 4-8 см.

А ось захистити врожай від слимаків та равликів допоможе припудрювання ґрунту (навколо рослин і між рядами) порошком. Також до гірчиці в рівних пропорціях можна додати мелений перець та золу.

Читайте також:

Урожай огірків вас здивує: перевірений спосіб, який кращий за тепличний

Як вибрати черешню, огірки та капусту, щоб вони були без нітратів та пестицидів

Огірки виростуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд