Садівники завжди прагнуть позбутися пнів на своїх ділянках, оскільки вони не тільки займають багато місця, але і можуть бути укриттям для шкідників, а також сприяти появі небажаних паростків. Але викорчовувати пні - ще задоволення.

Докладніше про те, як позбутися пнів не викорчовуючи пні, читайте у нашому матеріалі.

Зазвичай, рекомендується видалити залишки рослини механічним методом, хоча цей процес є досить трудомістким.

Однак досвідчені дачники виявили, що існує простіший і легкий спосіб позбутися пнів за кілька місяців без особливих зусиль. Для цього знадобиться селітра, плівка та дриль із насадками.

Спочатку необхідно просвердлити кілька отворів у залишках ствола дерева. Бажано створити багато глибоких отворів. Потім у ці отвори слід насипати аміачну селітру.

Аміачна селітра стимулює розвиток ґрунтових бактерій, які перетворюють деревину на потерть шляхом з'єднання кисню та азоту. Щоб прискорити процес, пень слід щільно закрити плівкою. Протягом кількох місяців деревина розкладається, перетворюючись на потерть, і залишки легко видаляються.

Таким простим, але дуже тривалим за часом методом, можна позбутися пнів. Якщо час терпить і пні вам зараз не заважає, тоді краще скористатися нашим лайфхаком.

Читайте також:

Як позбавитися комарів на ділянці: перевірені хитрощі, які працюють

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість

Допоможе кропива: дачник розкрив хитрість, завдяки якій огірки виростають солодкими та хрусткими.