Українські пенсіонери, щоб зберегти свої пенсії, зобов'язані проходити процедуру фізичної ідентифікації. Проте немає потреби хвилюватися, оскільки це правило застосовується лише до певної групи пенсіонерів.

Це рішення було схвалено урядом України й повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій, інформує сайт "На пенсії".

Повідомляється, що нововведення щодо перевірок пенсіонерів поширюватиметься на громадян України, які досягли пенсійного віку та перебувають за кордоном. Пенсіонерам, які перебувають за кордоном, виплачуватиметься пенсія на поточні рахунки, відкриті в українських банках.

У зв'язку з цим, пенсіонерам, які перебувають за кордоном, потрібно буде пройти фізичну ідентифікацію до кінця кожного року, а саме до 31 грудня кожного року, у тому числі 2023 року.

Фізична ідентифікація особи здійснюватиметься двома способами:

Спосіб №1 – можливість ідентифікації особи з використанням Дія ID. Електронний підпис (Дія ID) буде доступний в особистому електронному кабінеті через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Спосіб №2 – підтвердження місця проживання шляхом звернення до консульських посадових осіб.

Читайте також:

Пільги скасували, а штрафи повернули: будьте готові до сюрпризів

Підвищення пенсій: кому і скільки доплатять у липні

Скільки доведеться платити за воду за новими тарифами: таблиця цін містами. Перевірте свій