У ніч проти 2 липня росіяни влаштували чергову масову атаку на міста України.

І справді, 12 днів та ночей кияни та гості столиці України жили в умовах відносного спокою. І ось знову ворог застосував БПЛА, за попередньою інформацією - боєприпаси "Shahed", що баражирують, по Києву.

Як заявив керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram, сили та засоби ППО виявили та збили всі дрони навколо міста, а також не було інформації про постраждалих чи загиблих.

Крім того, росіяни вночі били по Запорізькій області балістичними ракетами С-300. Близько 1:35 працювали українські сили ППО з російських БПЛА. За годину після цього було зафіксовано ще пуски С-300.

Водночас близько 1:20 на Миколаївщині пролунали вибухи. Після цього Повітряні Сили заявили про роботу ППО у цьому районі.

У результаті всі повітряні цілі – 8 ударних БпЛА та 3 крилаті ракети "Калібр" - були знищені силами протиповітряної оборони України.

Саме на кількість крилатих ракет звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Експерт каже, що всі пускові носії розраховані на парну кількість 4-6-8, тому викликає питання пуск саме 3-х ракет.

"Застосування 3 ракет замість 4, викликає низку питань, економія чи нестача БК?" – цікавиться Коваленко.

Крім того, у своєму Telegram військовий експерт Олександр Коваленко зазначив, що після повітряної атаки по Україні в ніч проти 2 липня, вранці, шість російських Ту-22М3 передислокувалися з аеродрому Моздок на Шайківку - ближче до України.

"Таке переміщення дозволить Ту-22М3 скоротити час підльоту та застосовувати ракети Х-22 по північних та північно-східних областях України. З іншого боку, відносна близькість Шайківки до кордону з Україною пов'язана з низкою екстремальних моментів для російської стратегічної авіації", - зазначив Коваленко. .

Читайте також:

Путін замітає сліди: почалися розправи у Генштабі. Буде урочистий похорон

На сонці без закуски розвезло: Медведєв збунтувався і почав загрожувати Польщі

Британські бойові літаки "Ураган" під Києвом: у мережі показали рідкісні фото