Президент Росії Володимир Путін каже, що за час свого правління він зробив Росію "могутньою країною можливостей", а росіянам за рівнем життя заздрять навіть американці. А ось військові експерти прогнозують уже найближчим часом страшні сценарії в Росії, якщо Путін залишиться президентом. На їхню думку, після невдалого перевороту Пригожина російські генерали, силовики та бізнес-еліти створять власні приватні армії, а потім претендуватимуть на перехоплення влади.

Цими днями лондонське видання The Economist помістило на обкладинку Володимира Путіна. Матеріал присвячений невдачам президента Росії та наслідків заколоту Євгена Пригожина.

Журналісти видання заявили, що заколот Євгена Пригожина викрив слабкість Путіна, що зростає.

"Путін все більш очевидно зазнає поразки як великий полководець в Україні. Після заколоту Пригожина він показав, що не може виконати навіть головного обов'язку лідера - забезпечити безпеку держави", - пише The Economist в офіційному Твіттері, публікуючи цю обкладинку .

На думку авторів, Путін, найімовірніше, буде відновлювати свою владу шляхом жорстоких репресій та чисток.

Водночас, журналісти закликають не сприймати слабкість Путіна як доказ того, що його режим приречений на швидкий розпад. Адже навіть слабкі деспоти можуть довго проіснувати у країнах із великою кількістю зброї та відсутністю очевидної альтернативи.

Проте рано чи пізно путінський режим впаде, яке правління визнають помилкою. Корумпована одноосібна влада Путіна довели, що вона не може керувати наддержавою. Проти путінського режиму працюють два фактори. По-перше, розвивається контрнаступ ЗСУ. Тому теорія російського тирана, що Захід втомиться від підтримки України і потрібно просто зачекати, стає менш правдоподібною.

По-друге, пишуть експерти, Росія має проблеми з економікою. Ще б пак, доходи від продажу газу та нафти в Росії знизилися, а російський рубль за 2022 рік втратив майже 40% своєї вартості.

Читайте також:

Російський продюсер Пригожин вирішив змінити прізвище через витівки свого однофамільця

Довелося ставити 8 стентів: відомий актор розповів про операцію, яку перенесла Алла Пугачова

Невже щось підсипали? Меладзе після скандалу про підтримку України змінився до невпізнання. Фото