Редиска - це скоростигла городня культура, лідер серед овочів, що швидко ростуть. Вона дуже затребувана навесні, оскільки в цю пору тільки редька містить живі вітаміни, необхідні організму після зими. Крім того, навесні та на початку літа практично жоден салат не обходиться без цієї рослини. А холодник і окрошка – тим паче. Однак іноді редиска виростає гіркою. Багато хто "грішить" на не той сорт, адже найчастіше редиска сильно гірчить через порушення технології вирощування.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, не всі городники знають, що максимально рослини редиски повинні знаходитися на світлі 10-12 годин, адже інакше вони не утворюють коренеплід, а зацвітають. Але при цьому овоч не повинен бути весь час у тіні. Ще б пак, недолік природного світла для редиски теж поганий — овоч гірчить.
Неправильний полив
Багато вологи не робить смачнішою редис. Плоди стають рідкими. А ось нестача води стає однією з головних причин гіркоти.
До речі, після кожного поливу землю розпушують на глибину 3-5 см. Завдяки цьому редис зможе "дихати".
Недостатня прополка
Редиска вимагає регулярного прополювання. Наявність бур'янів негативно впливає на смак культури.
Нерегулярний збір урожаю
Редиска дозріває швидко. Але тривале перебування у ґрунті може зіпсувати смак корисної рослини.
Читайте також:
Попелиця з ваших рослин зникне надовго: обробіть сад та город цим саморобним засобом
Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків
Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані