Нещодавно в Україні, незважаючи на військовий стан, було відновлено процедуру перевірки лічильників. І справді, українці, які ще не пройшли перевірку лічильників на воду, тепло, газ та електроенергію, мають це зробити до 7 липня. Якщо цього не зробити, то суми у платіжках можуть "космічно" зрости.

Справа в тому, що показання "простроченого" лічильника не приймаються і в такому випадку платити доводиться за нормами, які зазвичай значно вищі від фактичного споживання.

При цьому нормативи споживання значно вищі, ніж середнє споживання українців. "Щоб не відчувати стрес від майбутніх платіжок, мешканцям, у яких не повірені квартирні лічильники (водо-, тепло-, газо-, електропостачання), потрібно до 7 липня поточного року провести перевірку таких лічильників", - написав на своїй сторінці у Facebook глава комісії з питань ЖКГ Київради Олександр Бродський.

Зазначимо, що перевірку лічильника можна замовити у компанії, яка забезпечує людину комунальною послугою. Окрім цього, послугу також може надати будь-яка сервісна компанія, яка має ліцензію.

А ось уточнити, чи потрібна вам перевірка лічильника, можна у вашому договорі на постачання комунальних послуг або свого постачальника.

Міжповірочний інтервал лічильників води та тепла становить 4 роки. Лічильник води можна перевірити на місці, не знімаючи та не здаючи до організації.

Читайте також:

Закинула ногу на ногу: Алла Пугачова показала пікантну позу та похвалилася молодшою ​​зовнішністю

Її важко дізнатися: дружина депутата Тищенка набрала 17 зайвих кілограмів. Фото

Медики намагаються врятувати Петросяна: у нього не витримало серця. Що відомо