Росія на чолі з Путіним все швидше втрачає свій нафтовий і газовий вплив на європейські країни. Відповідно, шантажувати їх цінами на паливо та сировину буде складніше.

Чергового удару по економіці країни-агресора завдала Німеччина, ухваливши рішення про скорочення постачання нафти з Росії.

При цьому, як повідомляє "Хартія 97" , постачання "чорного золота" з Казахстану збільшиться одразу в 6 разів.

За інформацією видання, під час візиту до Астани президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра державна нафтогазова корпорація "КазМунайГаз" підписала договір про постачання до Німеччини 100 тисяч тонн нафти на місяць з родовища Карачаганак.

Також наголошується, що покупцем за контрактом виступить Rosneft Deutschland - колишня "дочка" "Роснефти", яка з вересня минулого року знаходиться під зовнішнім керуванням національного регулятора енергоринку - Федерального мережевого агентства.

Окрім Німеччини, казахстанську нафту активно закуповує Італія. Відомо, що раніше їй нафту продавав "Лукой". Частка Італії у закупівлях казахстанської сировини у першому кварталі зросла до 38% від загального обсягу з 28% роком раніше. Частка Франції збільшилася з 5% до 7%, а Румунії з 4% до 7%.

Раніше повідомлялося, що завдяки нафтовим санкціям щодо Росії її нафтогазові доходи впали на 46%, а дефіцит бюджету за січень – лютий становив 34 млрд доларів.

Читайте також:

Гіркін розповів про стан Путіна: "Вже не розуміє, що каже, перемоги не буде..."

Стережіться, коли вам "моргають" далеким світлом фар ззаду: водіїв попередили про аферу на дорогах

Що загрожує чоловікам, які під час мобілізації виїхали за кордон та не повертаються до України