Лукашенко, який так хвалився тим, що Путін подарує йому ядерні озброєння, чомусь різко вирішив розпочати так звані "мобілізаційні навчання".

Про початок цих зборів офіційно повідомило білоруське міністерство оборони, зазначивши, що "загребуватимуть" не лише військовозобов'язаних, а й автомобілі.

"Під час навчання планується виконання заходів щодо розгортання об'єктів інфраструктури, залучення військовозобов'язаних та автомобільної техніки, у тому числі в інтересах укомплектування військових комісаріатів", - йдеться у повідомленні.

Що ж до цілей цих "мобілізаційних навчань", описані вони досить розмито.

Наприклад, у білоруському міноборони зазначають, що вся ця показуха проводиться "згідно з планом підготовки білоруських збройних сил".

А їхня основна мета – оцінити ступінь готовності місцевих виконавчих органів, військових комісаріатів, держорганів та організацій виконувати завдання щодо призначення.

Нагадаємо, раніше білоруський опозиціонер Павло Латушко заявив, що Лукашенко підставив себе і всю Білорусь, погодившись на розміщення в країні російської ядерної зброї.

"Він стає метою номер один для тих самих Сполучених Штатів Америки. Лукашенко став практично найлегшою тепер метою в цій ситуації. Одна справа знищити мету - керівництво ядерної держави, якою є Російська Федерація, інша справа - це Лукашенко, який не є керівником ядерної держави , але він фактично почав загрожувати всьому світу", - наголосив опозиціонер.

Читайте також:

Гіркін розповів про стан Путіна: "Вже не розуміє, що каже, перемоги не буде..."