Ніхто не заперечуватиме, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний є зараз для українців символом війни за саме існування української держави. І справді, за час повномасштабної війни він не дав жодного інтерв'ю ЗМІ, але при цьому відстояв Київ, відбив ворога з півночі країни, потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time і став першим кавалером Хреста бойових заслуг, яким президент Зеленський нагородив його на початку травня 2023 року. Не дивно, що вороги України сплять та бачать, що ця людина зникне.

Так, місяць тому пропагандисти Росії розповсюджували в Мережі фейки про нібито загибель головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Вони заявили, що нібито він "у критичному стані перебуває у головному військовому шпиталі, де йде боротьба за його життя", нібито після отриманого поранення.

Нині ж, у зв'язку з початком "гарячої" фази українського контрнаступу, щоб посіяти в українському суспільстві паніку, як і на початку вторгнення ЗС РФ в Україну російська влада та пропагандисти активно розповсюджують фейки про те, що за кордон втекли і президент Володимир Зеленський, і все військове командування України.

Так, у Мережу потрапила цікава частина розмови Володимира Путіна з "Z-воєнкорами" з приводу Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Коли у глави Кремля військові кореспонденти запитали, де, на його думку, може перебувати Залужний, якого російська пропаганда вже кілька разів ховала, Володимир Путін просто розгубився.

На відео, яке вже стало вірусним у Мережі, видно, що Путін почав нервово оглядатись і не зміг одразу сформулювати свою думку, повторюючи слова по кілька разів. При цьому хвилювання диктатора також видавали мимовільні рухи його рук.

"А-а-а-а, де він, Залужний?" - відповів російський президент на запитання своїх пропагандистів. Тоді "військори" сказали, що є телеграм-канал "Де Залужний". На що Путін знову почав заїкатися: "Я-я-я-я-я-я знаю, мені здається, що я знаю. Для цього потрібно перейти іноземною мовою. Мені здається, що він – за кордоном".