Останнім часом Росія посилила ракетний терор України. Ще б пак, тільки над Києвом у травні 2023 року було збито загалом 85 ракет. Крім того, у травні 2023 року Росія запустила Україною понад 300 іранських дронів-камікадзе серії "Shahed". Не дивно, що українці постійно хочуть бачити свіжу, оновлену інформацію про те, хто саме і з якого напрямку та як атакує. Тепер це буде можливим.

Так стало відомо, що Повітряні сили України самостійно повідомлятимуть про погрози атак РФ у режимі онлайн. Інформацію про погрози українці отримуватимуть в офіційному Telegram-каналі ВС ( https://t.me/kpszsu).

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат. За його словами, таке рішення було ухвалено у відповідь на численні запити від журналістів та громадян.

Зазначимо, що раніше таку інформацію українці отримували від моніторингових груп, проте ці дані не були офіційними та не завжди відповідали дійсності.

"Повітряні сили теж це робитимуть (повідомлятимуть про основні напрямки атак. – Ред.). Громадян це турбує, і багато запитів від представників ЗМІ. Багато людей хочуть бачити інформацію з офіційних джерел, додатка "Повітряна тривога", – заявив Юрій Ігнат.

Таким чином, Повітряні сили повідомлятимуть про атаки дронів-камікадзе Shahed, погрози ракетних ударів з бомбардувальників Ту-22, Ту-95 і Ту-160, а також про удари ракетами "Калібр" з підводних та надводних носіїв.

Так, напередодні на сторінці ПС ЗСУ з'явилося перше повідомлення та спростування інформації про направлення запуску ракет із РФ.

Читайте також:

Біль та скорбота в одному фото: Софія Ротару відреагувала на обстріл Одеси путінськими ракетами

Все дуже змінилося: українцям розповіли, чому Росія б'є ракетами, незважаючи на те, що вони закінчувалися.

Названо кількість ракет, що залишилася у Путіна після масованих ударів по Україні

Вони в це повірили: експерт розповів, як Путін попався на гачок із ракетними атаками